Gündem

“BİZ ZİLE’YİZ VE GÜCÜMÜZÜN FARKINDAYIZ”

“BİZ ZİLE’YİZ VE GÜCÜMÜZÜN FARKINDAYIZ”
06-02-2017 12:20

Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın, Sesimiz Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. 2013 yılının Mayıs ayında göreve geldiklerini söyleyen Başkan Şükrü Sargın, göreve geldikten sonra meclis üyelerini Zile’de bulunan sanayicilerden seçtiklerini kaydetti. Meclisin yüzde 70’inin üniversite mezunu olduğunu hatırlatan Başkan Şükrü Sargın, “Vergi sıralamasındaki ilk 10’daki beş firmamız, meclis  üyelerimizden gelmiştir.  Biz buraya geldikten sonra buradaki proje mantığını yerleştirmek için acilen proje ofisi kurduk. UR-GE üretimi geliştirme projesini yaptık. Tarıma dayalı ürünlerin ve sanayisinin projesiydi. Bunu gururla söyleyebiliriz ki, Türkiye’deki tek yapan ilçe biziz. Diğer illerde yapılıyor. Bu projeler de başarılı bir personel ve ekibimiz var. Bunlarla birlikte tabi Bakanlıktan personel desteği aldık” dedi.

ZİLE’YE OKUL YAPTIRIYORUZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Zile’ye yeni bir okul yapıldığını söyleyen Başkan Şükrü Sargın, “Tabi bu konuda Tokat ve ilçeler Sanayi Odası Başkanlarına ayriyeten teşekkür ediyoruz. Bu konuda da bize destek verdiler. Bununla birlikte Kırım Hanlarından Girayhan Konağını Zile’de tarihi eserinin bulunduğu aileden aldık. Bununla birlikte Sayın Valimizin desteği ve bizim bütçemiz ile bu tarihi konağı hayata geçireceğiz. Bunu altını müze üstünde sekretarya olarak kullanacağız” diye konuştu.

BİRİNCİ AMAÇLARINI AÇIKLADI

İlçeye gelen insanların Zile tarihini öğrenmelerini amaçlarını kaydeden Başkan Şükrü Sargın, şöyle konuştu: “Burada birinci amacımız Zile’de bulunan üyelerimizin gelir seviyesini ve refahını arttırmaktır. Bununla birlikte projelerimiz devam ediyor. İş kurumlarıyla birlikte eğitimlerimiz devam ediyor. KOSGEB ile birlikte girişimcilik eğitimlerimiz devam etti. Şuanda tahmin ederim ki 240 kişilik 6 sınıf yaptık. Bununla birlikte eğitimlerimiz devam ediyor. Çalışmalar devam ediyor. Bildiğiniz üzere Artova Sulusaray Yeşilyurt İlçeleri de üye olarak bize bağlıdır. Çalışmaya devam ediyoruz”

 

TOKAT VE İLÇE ODA VE BORSA BAŞKANLARINDAN YÖK BAŞKANI SARAǒA ZİYARET

ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞÜKRÜ SARGIN

 

 

“BİZ ZİLE’YİZ VE GÜCÜMÜZÜN FARKINDAYIZ”

 

Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın, Ur-Ge Projesi’nin İlk Yıl Faaliyet Raporunu açıkladı

 

            Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Sargın, “Değerli UR-GE Katılımcıları,

            Projemizin ilk yıl faaliyet raporunu tarafınıza sunarken; birlikte geçirdiğimiz ilk yıl için, beraber çalıştığımız her an için ve en önemlisi bu projeye hayat verdiğiniz için; hepinize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

            Ağustos 2015’te katılım için başvuruda bulunduğunuz proje, 01.09.2015 tarihinde Bakanlığa sunulmuş ve 17.09.2015’te “Firma sayısının az olması ve yeterli faydanın sağlanamayacağı gerekçesiyle” reddedilmişti. Ek katılımlar ile desteklenen ve revize edilen proje, 05.11.2015 tarihinde tekrar Bakanlığa sunulmuş, 13.11.2015 tarihinde 15UR-GE061 kodu ile desteklenmesine karar verilmiştir.

            2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Tebliğinin Uygulama Usul ve Esaslarına ilişkin Genelgede (Madde 12/4) projenin başlangıç tarihi “proje kapsamında gerçekleştirilen ilk faaliyet tarihi” olarak belirtilmiştir. Bu çerçevede, proje kapsamında gerçekleştirilen ilk faaliyet “İhtiyaç Analizi Onayı” 08.01.2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

            “Zile Gıda ve Gıda Makineleri Sektörünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi Projesi”nin ilk yılını kutluyoruz. Bir yılı geride bıraktık.

            Aradan geçen bir yılda;

İhtiyaç Analizi Danışmanlığı

Uluslar arası Fuarlara Etkin Katılım Stratejileri Eğitimi

Kalite Danışmanlığı

Kurumsal Kimlik Danışmanlığı

            olmak üzere, toplamda 4 faaliyet gerçekleştirdik.

            İhtiyaç analizi danışmanlığı kapsamında; Proje’de yer alan tüm firmaların mevcut rekabet güçlerini belirleyen iç ve dış koşullar analiz edilerek, uluslararası ortamda rekabet güçlerinin ve ihracat potansiyellerinin artmasını sağlayacak ortak ihtiyaçlar belirlenerek, bu ihtiyaçlar ışığında ortak bir vizyon belirlendi. Stratejik yol haritası hazırlandı. İzmir’den Zobu Consulting Ltd. Şti.’den Mustafa Hakan ZOBU ve Taylan Özgür ÇELİK tarafından gerçekleştirilen çalışma; Ocak-Mart 2016 tarihleri arasında tamamlanarak, toplamda 438 saat danışmanlık hizmeti alındı. Alınan hizmet için 20.248,80 TL ücret ödendi.

            11.08.2016 tarihinde Odamız Toplantı Salonunda “Uluslararası Fuarlara Etkin Katılım Stratejileri” konulu eğitim gerçekleştirildi. İstanbul’dan Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü Ltd. Şti.’den  Ceyhun YEŞİLŞERİT tarafından verilen eğitime; Birsan AŞ., Özkaleli AŞ., Zile Sebat Makine Ltd. Şti., Sesveren Makine Ltd. Şti., Doğmazer Gıda Ltd. Şti. ve Meyko Pekmez Ltd. Şti.’nin yetkilileri olmak üzere toplamda 9 kişi katıldı. Eğitim 8 saatte tamamlandı. Eğitim bedeli olan 2.183,00 TL, Zile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından finanse edildi.

            Ağustos-Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kalite Danışmanlığı faaliyeti ile iştirakçi işletmelerin kalite çıtasını yükseltmesi ve dış pazarlarda rekabet gücünü yakalaması hedeflenmiştir. Bu kapsamda, yönetim ve ürüne yönelik kalite belgelerinin sağlanması noktasında danışmanlık hizmeti alınmış;       toplamda 4 firmanın ürün/sistem belgelendirme süreçleri tamamlanmıştır. Proje kapsamında danışmanlık hizmeti alan firmalar ve ilgili belgeler aşağıda listelenmiştir:

Birsan Birlik Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ. Zile Şubesi

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi

Özkaleli Gıda Üretim ve Petrol Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ.

Helal Belgesi

Sesveren Makine Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

CE Belgesi

Zile Sebat Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi

             Kalite Danışmanlığı süresince, 180 saat danışmanlık hizmeti alınmış; bu sürenin %40’ı, bilfiil firmalarda saha çalışması olarak yürütülmüştür. Faaliyet süresince, toplamda 17 kişi ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi eğitimlerini tamamlamışlardır. Her bir firma ile ilgili olan eğitim, firmanın belirlediği kalite ekibi kullanıcılarına internet üzerinden online olarak açılmış ve 360 saat kalite eğitimi de faaliyet kapsamında gerçekleştirilmiştir.

            Faaliyet Ankara’dan ICT SERTDanışmanlık Eğitim Ltd. Şti. firmasından Nazife SİLSÜPÜR tarafından yürütülmüş, yaklaşık 3 ay süren çalışma için 17.110,00 TL ücret ödenmiştir.

            Ağustos-Aralık 2016 tarihleri arasında yürütülen Kurumsal Kimlik Danışmanlığı faaliyeti kapsamında; mevcut dış pazarlardaki payı artırmak ve potansiyel hedef ülkelere ihracat yapmaya yönelik gerekli altyapıyı oluşturmak amaçlanmıştır. Faaliyet kapsamında kümenin kurumsal kimliği hazırlanmış; Türkçe-İngilizce-Fransızca-Arapça olmak üzere dört dilde tanıtım filmi, katalog, broşür, web sayfası tasarımları yapılmıştır.

            Danışmanlık faaliyeti Aren Reklam Tanıtım Dış Ticaret Ltd. Şti. ile yürütülmüş; Genel Koordinatörlüğünü Engin YALÇINKAYA ve Proje Koordinatörlüğü’nü ise Baha YILMAZ yönetmiştir. Toplamda 552 saat danışmanlık hizmeti alınmış; tanışma toplantıları, firma ve ürün resimlerinin alınması, tanıtım filmi çekimlerinin yapılması gibi büyük bir süreçte; 9 kişilik teknik ekibe, Zile TSO çalışanları da destek vermiştir. Yaklaşık 4 ay süren çalışma için 65.006,00 TL ücret ödenmiştir.

            UR-GE Projesinin “İstihdam Desteği”nden yararlanarak, Zile Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bakanlık kriterlerine uygun 1 kişi istihdam edilmiştir. Sayın “Muharrem KANKAL”, 02.01.2017 tarihinde “Proje Uzmanı” unvanıyla; hem UR-GE Projesine destek olmak, hem de yeni projeler yazmak üzere Odamız bünyesinde çalışmaya başlamıştır. Uzman personelimizin, Odaya maliyetinin %75’i UR-GE kapsamında TC. Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.

            Genel olarak bakıldığında; 15UR-GE061 kodlu UR-GE Projemiz kapsamında, ilk yılda 1538 saat eğitim/danışmanlık hizmeti alınarak, firmaların ihracat ve rekabetçiliğe yönelik alt yapıları daha uygun hale getirilmiştir.

            İlk yılda eğitim/danışmanlık hizmetleri için toplam 104.547,80 TL finanse edilmiştir. Bu meblağın “İhtiyaç Analizi” ve “Uluslararası Fuarlara Etkin Katılım Stratejileri Eğitimi” faaliyetine ilişkin 16.821,00 TL’lik kısmın geri iadesi TC. Merkez Bankası tarafından yapılmıştır. “Kalite Danışmanlığı” ve “Kurumsal Kimlik Danışmanlığı”na ait 61.587,50 TL’lik ödeme ise TC. Ekonomi Bakanlığı tarafından uygun bulunmuş, şu anda TC. Merkez Bankası’ndan yapılacak geri ödeme beklenmektedir.

             Bir yılda; hep birlikte, güzel işler başardık.

            Türkiye Cumhuriyeti’nin yayınladığı ve proje süresince kullandığımız “Turkey-Discover the potential” logosu bize şunu söyledi:  Gücünü ve Potansiyelini Keşfet.

            Bizde Zileli UR-GE’ciler olarak şunu söylüyoruz:

            BIZ ZILE’YIZ VE GÜCÜMÜZÜN FARKINDAYIZ…

             Birlikte geçireceğimiz yeni proje yılımızın da hepimiz için hayırlı ve bol kazançlı geçmesini temenni ediyoruz.  Saygılarımızla,” dedi

 

 

 E-TUĞRA, Zile TSO İLE ANLAŞMA YENİLEDİ

 

 

 

Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı E-Tuğra EBG A.Ş. , Zile Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) ile elektronik imza (e-imza) çözümü için anlaşma yeniledi. Geçtiğimiz yıllarda da ZTSO üyelerinin elektronik imza kullanımında çözüm ortağı olan E-Tuğra EBG A.Ş., yenilediği anlaşma ile Oda üyelerinin ticaret sicil kayıt işlemlerine hız kazandırmaya devam edecek.

Zile Ticaret ve Sanayi Odası elektronik imza kullanımında bu sene de  E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş. ‘yi seçti. Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü SARGIN yapılan anlaşmayla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Zile Ticaret ve Sanayi Odası olarak yalnızca Zile’de değil; diğer ilçelerimiz olan Artova, Sulusaray ve Yeşilyurt’ta da hizmet veriyoruz. Bölgemizde son yıllarda sanayi alanında kayda değer gelişmeler yaşanıyor. Üye sayımızın artışında ciddi bir ivme var ve Odamızın bünyesinde yardımcı olabileceğimiz her konuda üyelerimizin çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz.Bunlardan bir yenisi de, e-imza hizmeti ile ilgilidir. 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu gereğince, şirketlerimizin yaptıkları her yasal değişiklikte bundan sonra üyelerimizin e-imzası talep edilecek. Uygulaması başlayan Merkezi Sicil Sistemi (MERSİS)’te üyelerimiz bütün işlemlerde öncelikle e-imza ile sistem üzerinden işlem yapmak durumundalar. Bu hizmeti sunan değişik firmalar var; ama üyelerimizin yararına gördüğümüz, E-Tuğra EBG A.Ş bir protokol imzaladık. Üyelerimiz için uygun ücretlerle anlaşmamızı yaptık. Bu uygulama, kayıt altına alma noktasında da önemli bir katkı sağlayacak. E-imza ihtiyacı olan üyelerimiz bundan sonra Oda ile irtibata geçebilirler. Tüm üyelerimize hayırlı olsun.”

ZTSO ile yaptıkları anlaşma gereği oda üyelerine çeşitli kampanyalarla e-imza satışı gerçekleştirdiklerini söyleyen E-Tuğra EBG A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı, “Böylelikle Oda’dan e-imza alan firmaların işleri kolaylaşacak. Zaman kaybı, odaya gidiş geliş masrafları ortadan kalkacak. Başvurular elektronik ortamda yapılacağı için kağıt israfının da önüne geçilecek” dedi.

Arkcı, E-defter, e-arşiv, e-fatura gibi şirketleri çok yakından ilgilendiren elektronik uygulamalarda  e-imza kullanılmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak, E-Tuğra’dan e-imza alan çözüm ortaklarına her türlü kaliteli, güvenilir teknik hizmeti sunarak onların bu geçişe kolayca adapte olmalarını sağladıklarını da sözlerine ekledi.

 

 

 TOBB NEFES KREDİSİ

 

 

 

       Denizbank A.Ş. Karadeniz Bölge Müdürü Seyfi Doğan Atakent, Karadeniz Kobi Bankacılığı Bölge Satış Müdürü Fatih Şenel ile Zile Şube Müdürü Ahmet Akdurucak Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın’ ı makamında ziyaret ettiler.

          Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsa üyelerine % 9,90 yıllık faiz oranıyla, (aylık % 0,83)’den 50.000-TL kadar kredi imkânı sağlanmış olduğunu ifade eden Başkan Sargın KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faiz oranlarıdır. Bu doğrultuda, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, ''TOBB Nefes Kredisi'' adı altında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında bir protokol imzalandı

        Zile Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Zile Şubesi ve Denizbank A.Ş. Zile Şubesi üzerinden söz konusu TOBB Nefes Kredisine başvuruda bulunabileceklerini ifade ettiler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER